Johan Primero

Johan Kramer, ja inderdaad die van die legendarische ‘shitreclame’ voor het Hans Brinker Budget Hotel, is tegenwoordig een niet geheel onverdienstelijk regisseur. Met Johan Primero bewijst hij nog maar eens zijn creativiteit en voorliefde voor Johan Neeskens. Jan Jasper (zoals Kramer oorspronkelijk heet) belicht met Johan Primero op bijzondere wijze voetbal en bijgeloof. Johan Primero is een film over clubliefde, dwangneuroses en jawel, Johan Neeskens. Een prachtige roadmovie op een paar vierkante meter. De heilige grond rondom Camp Nou.

De film gaat over Johan Puig, van kinds af aan FC Barcalona-supporter en idolaat van Johan Neeskens. Sinds het overlijden van zijn vader moet hij van zichzelf elke dag vijftig rondjes om Nou Camp rijden in een oude 2CV. Dit rondje deed hij vroeger namelijk elk weekend met zijn vader om Barca te laten winnen – en het helpt nog steeds. Dan ontmoet hij Johan de jonge Paquita, die autoruiten wast en Johans routine volledig in de war schopt….

Om de juiste kleuren te krijgen voor de nauwe romantische straatjes van Barcalona, besloot hij een oude Bolex-camera te gebruiken, waar veel Franse films in de jaren zestig op zijn gedraaid. Een uitermate smaakvolle keuze…..

http://www.johanprimero.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: