Het toegankelijke merk

Marktonderzoekbureau Ruigrok/NetPanel onderzocht samen met strategisch adviesbureau Fronteer Strategy de ‘toegankelijkheid’ van 21 merken. Douwe Egberts, Albert Heijn en Rabobank blijken de meest toegankelijke merken.

Toegankelijke merken staan open voor de reactie, mening en bijdrage van klanten. Ze hebben oog voor de werkelijke behoefte van de consument en dit zie je terug in hun producten. Soms worden klanten zelfs als partner in het proces betrokken. De grote winnaars in het onderzoek staan volgens de onderzoekers dichterbij het publiek en leveren de consument kennelijk waar hij behoefte aan heeft.

De onderzoekers bekeken zowel Nederlandse als internationale merken. In bijna alle onderzochte categorieën, waaronder supermarkten, banken en electronica, blijken de merken die als zeer toegankelijk gepercipieerd worden, ook het aantrekkelijkst én het meest innovatief gevonden te worden.

‘Dit inzicht sluit precies aan bij het huidige leefklimaat van kritische consumenten. Als je als merk de afstand tot je omgeving niet verkleint, val je buiten de boot. Dominante en gesloten merken zijn uit de tijd’, aldus Martijn Pater, partner bij Fronteer Strategy. ‘Je ziet dat Douwe Egberts dit goed doet met bijvoorbeeld de burendag. Rabobank heeft het als Boerenbank natuurlijk van oudsher in zich, maar weet slim op dat imago voort te borduren.’

Binnen een aantal categorieën is het verschil tussen merken opvallend groot. Zo laten Douwe Egberts, Albert Heijn, Rabobank en KPN in hun sectoren de concurrentie ver achter zich.

Bij alcoholische dranken en kruidenierswaren zijn de verschillen opmerkelijk genoeg een stuk kleiner. Heineken en Grolsch scoren op een vergelijkbaar, maar middelmatig niveau; Jupiler presteert nog minder. In de electronicasector lijkt Nokia zowel Samsung als Apple af te troeven, al zijn de verschillen klein. De onderzoekers ondervroegen 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

bron:molblog

Advertenties

One Response to Het toegankelijke merk

  1. jojo schreef:

    Ik heb ook een aantal maanden geprint klaar liggen.Ohh, wat een mooie kleuren!!!Heel veel plezier met borduren!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: