De leukste winkels van Nederland!

Wat doet NLstreets.nl?
NLstreets brengt onderscheidende winkelgebieden in kaart. Dus niet de winkelstraten die iedereen kent met grote retailketens. Op NLstreets vind je zelfstandige ondernemers met een bijzonder productaanbod. Dit kunnen echte ambachtelijke vakmensen zijn, maar ook vooruitstrevende ondernemers met hippe formules. NLstreets is locatiegericht, je kunt zoeken op stad-, straat-, en winkelniveau. Je vindt er niet alleen winkels, maar ook kortingsbonnen, nieuwsitems, speciale producten etcetera. Een gedeelte van de content is redactioneel, maar een steeds groter deel maken de ondernemers zelf.”

Waarom NLstreets.nl?
“De inspiratiebron voor NLstreets was en is de constatering dat de Nederlandse binnensteden steeds meer op elkaar gaan lijken. Wandel een willekeurige winkelstraat in en je ziet overal dezelfde ketens en formules. Niet echt inspirerend. Kleine zelfstandige ondernemers worden steeds verder de binnenstad uitgedrukt. NLstreets bundelt de krachten van deze ondernemers.”

Hoe werkt NLstreets.nl?
“Belangrijk onderdeel van NLstreets zijn de zogenaamde streetframes. Dit is een horizontale balk waarin een straat integraal wordt getoond. Door middel van een horizontale scrollbalk kun je langs alle gevels en etalages scrollen. Gevels die in kleur zijn afgebeeld, zijn aanklikbaar. Je komt vervolgens op de pagina van de betreffende ondernemers/ winkelier.

Het streetframe biedt allerlei leuke en innovatieve mogelijkheden. Zo zijn er virtuele billboards te zien met daarop reclamecampagnes die door de ondernemers via een eigen inlogfaciliteit geplaatst kunnen worden. Op deze manier kunnen zij een eigen virtuele billboardcampagne starten. Lokaal en interactief, dus helemaal volgens de laatste advertentietrends.

Kortingsbonnen kunnen door ondernemers realtime geplaatst en gewijzigd worden. De bezoekers van onze website hebben de mogelijkheid om deze uit te printen als echte kortingsbon in te leveren bij een winkel. Je kunt op twee manieren zoeken. 1. Kies een stad > kies een straat > klik op een winkel. 2. Via onze zoekmachine kun je zoeken op locatie, naam, productcategorie, merk, trefwoord etcetera.”

Wat zijn de facts van NLstreets.nl?
“Nu heeft NLstreets 70.000 bezoekers per maand. De afgelopen drie jaar is dit aantal elk jaar verdubbeld. Onlangs zijn we gestegen van Page Rank 4 naar 5. NLstreets heeft een goede positie op Google bij algemene winkelgerelateerde zoektermen. Vijfenzestig winkelstraten en meer dan duizend ondernemers hebben zich bij ons aangesloten. We krijgen ook veel media-aandacht, dankzij bijvoorbeeld de NLstreets Awards (de verkiezing van de leukste winkelstraat van Nederland). Nu krijgen we steeds meer functionaliteiten en interactiemogelijkheden voor zowel consumenten (eigen winkellijstje samenstellen) als winkeliers.”

Wie maakt NLstreets.nl?
“Onze webdevelopper Janko van de Kamp is degene die NLstreets daadwerkelijk bouwt. Verder is er een team van tien man/ vrouw dagelijks met dit concept bezig. NLstreets is trouwens niet alleen een website. Er is ook een magazine en een aantal specifieke diensten gericht op winkeliers.”

bron: Frankwatching

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: