Het zwarte schaap: Born to be cheap

Sinds een week zijn overal in de stad opmerkelijke posters met een Zwart Schaap in de hoofdrol te zien. Onder de afbeelding van het schaap staan aparte teksten zoals ‘not ordinary’, ‘extraordinary’, ‘proud to be different’. Gister werd zelfs Nu.nl gekaapt met advertenties die reageren op de nieuwsberichten die er om heen stonden. Op een aantal weblogs wordt er nu volop gediscussieerd welk bedrijf hier achter zit. Inmiddels heeft de afzender zich gemeld…

3015185055_3b74eaeae0192795438720081112144307resized194x0

Er is al veel gezegd en geschreven over het toen nog mysterieuze, zwarte schaap, die zich in verschillende vormen in Nederland vertoonde: gobo projecties, busreclame, abri’s, billboards en ‘intelligente’ banners op Nu.nl. De adverteerder heeft zich nu bekend gemaakt: Tele2 is het zwarte schaap. 

Tele2 klanten hebben post gekregen en worden beloond met diverse gadgets, waaronder mobiele telefoons, laptops en een vakantie naar Texel. Op www.tele2.nl/frank kunnen gegevens worden ingevuld.

Het concept veroorzaakt wel degelijk buzz, alleen blijft het aantal online dialogen hierover nog beperkt. Enkele Twitteraars kregen lucht van het zwarte schaap.

Ook op Dutchcowgirls is het één en ander te lezen. In real life hebben veel mensen het er wel over en op enkele blogs wordt er ook over verteld.

Er gaan morgen vast nog meer media flights komen waarin de adverteerder, Tele2 zich bekend maakt.

Advertenties

2 Responses to Het zwarte schaap: Born to be cheap

  1. alja schreef:

    Ehh het is toch wel duidelijk dat het TELE2 is toch?

  2. Harald Heukers schreef:

    Mooie post, alleen die laatste alinea’s zijn rechtstreeks gekopieerd van het originele artikel: http://www.molblog.nl/marketing/7825

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: