Serving the City

Zaterdag 5 juli opent Heineken haar veelbesproken brand store. De winkel gaat ‘Heineken The City’ heten. De huidige Heineken pay-off wordt voor de winkel vertaald naar ‘serving the city’.

De ‘ultramoderne beleveniswinkel’ zoals Heineken het noemt is gevestigd in de Amstelstraat, nabij het Rembrandtplein en beslaat 6 panden. De winkel is op vier pijlers gebaseerd: muziek, mode, reizen & events en bier. De muziekafdeling heeft een muziekstudio, een loungeruimte om te relaxen of te lezen (in muziektijdschriften), en er kan muziek worden gekocht op CD, DVD of MP3 formaat. Op de mode-afdeling worden limited edition collecties verkocht van bekende ontwerpers. Op de Tickets & Travel afdeling kunnen tickets en reizen naar muziek- en sportevenementen over de hele wereld gekocht worden. In de Beershop zijn Heineken- en Heineken-gerelateerde producten te koop. Bier wordt er niet geschonken in Heineken The City. ‘Het is geen café’, zegt woordvoerder Norbert Cappetti, ‘voor de toeristen die Heineken willen proeven, hebben we al Heineken Experience’.
Innovatie en design spelen de hoofdrol in de winkel. Het publiek komt er, 3D TV schermen, een ijsmuur en interactieve zuilen tegen. Ook is de winkel 100% LED-verlicht, (uniek in Europa). In samenwerking met Cisco werd een Digital Media System ontwikkeld. In de toekomst zullen daarmee gepersonaliseerde reclameboodschappen kunnen worden afgevuurd op bezoekers via pratende spiegels, door gebruik te maken van RFID en dual mode mobiele telefoons.
‘Heineken The City is geslaagd als het break-even kan draaien’ zegt Cappetti. De winkel krijgt twee jaar om dat voor elkaar te krijgen. ‘Het doel is natuurlijk om veel langer open te blijven dan twee jaar’, aldus de zegsman. Heineken verwacht 75% Nederlandse bezoekers tegenover 25% toeristen te ontvangen. Heineken kon de winkel verwezenlijken door samen te werken met de volgende partners: LG Electronics, Cisco, KPN, Boretti, Philips en ATP.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: