Björn Borg lijdt aan kinderimago

‘‘Ons merk is te populair onder kinderen”, aldus de woordvoerder van Björn Borg. De boxers gaan als warme broodjes over de toonbank in Nederland, maar het merk stoort zich daarbij aan de populariteit van het ondergoed onder kinderen. Voorheen waren het alleen ‘oudere’ jongeren die de boxers boven hun jeans uit lieten steken, maar nu dragen ook jonge kinderen massaal het ondergoed.

“Als je te populair wordt onder kinderen, willen volwassenen niet meer met het product geassocieerd worden”, bevestigde een woordvoerder van Björn Borg tegenover dagblad De Gelderlander. Dit is de reden dat Björn Borg ervoor heeft gekozen om de verkoop van kinderondergoed in ons land te stoppen.

Het lijkt mij een verstandige keuze van Björn Borg om zich weer te gaan richten op hun core business; ondergoed voor volwassenen. Op korte termijn is het natuurlijk aantrekkelijk om je omzet te zien stijgen, maar op lange termijn zal het merk vast zitten aan een kinderimago, waardoor de (jong)volwassen doelgroep het ondergoed niet meer zal dragen.

 

Advertenties

One Response to Björn Borg lijdt aan kinderimago

  1. […] Björn Borg lijdt aan kinderimago June 2008 4 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: